Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ - ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ 




Μια εκδρομή στο μουσείο πειραμάτων, πραγματοποίησαν σήμερα η Γ' τάξη και η Δ' τάξη του Δημ. Σχ. Οινοφύτων.



Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βιολογίας

<< Παίζουμε με τα ζώα, παίζουμε με τα φυτά >>

Για να παρατηρήσουμε στο μικροσκόπιο διάφορα δείγματα (κύτταρα, βακτήρια κ.α), τα οποία είναι ως επί το πλείστον διαφανή, είναι απαραίτητο να τα χρωματίσουμε με κατάλληλες  χρωστικές. Η διαδικασία αυτή λέγεται χρώση . Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρώσης ανάλογα με το δείγμα που πρόκειται να μελετηθεί.




















Η επιστήμη της βιολογίας

Η Βιολογία μελετά το σύνολο των έμβιων όντων και των λειτουργιών της ζωής (τα άβια δεν εμφανίζουν τις λειτουργίες της ζωής).  

Τα ονόματα των οργανισμών

Η Επιστήμη της βιολογίας ακολουθεί μία μέθοδο κατάταξης των οργανισμών ανάλογα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους. Η μέθοδος αυτή λέγεται συστηματική κατάταξη. Οι κυριότερες κατηγορίες με σειρά από τις πιο γενικές στις πιο ειδικές είναι οι εξής: Βασίλειο-Φύλο-Τάξη-Οικογένεια-Γένος-Είδος

Δηλαδή, κάθε βασίλειο διαιρείται σε διάφορα φύλα, κάθε φύλο σε διάφορες τάξεις κ.ο.κ.   Στο ίδιο είδος ανήκουν άτομα με κοινά χαρακτηριστικά που παράγουν γόνιμους απογόνους. Το γένος απαρτίζεται από πολλά συγγενικά είδη. 


  << Κάθε αντικείμενο μπορεί να διδαχθεί σε κάθε παιδί, σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να παρουσιαστεί σε αυτό με μια μορφή κατάλληλη και αποτελεσματική. ( Βruner, 1973) >>



    Άρωμα Τάξης    Δακάλα κ. Γερογιάννη Γεωργία





                                                  ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ